کارلو چرهتي درادامه خاطرنشان کرد: البته کتيبه موجود در کعبه زرتشت به سه زبان فارسي ميانه اشکاني و يوناني است اما کتيبههاي موجود در برج پايکولي به زبانهاي اشکاني پهلوي و فارسي ميانه بودند.
عضو مؤسسه شرقشناسي آفريقاشناسي ايتاليا اضافه کرد: پس ازهرتسفلد در سال 1928 تاکنون هيچ يک از گروههاي باستان شناسي به اين برج نرفته و کاوشي انجام نداده اند.
به گفته اين فارغ التحصيل مدرسه شرقشناسي لندن؛در ابتداي ورودم به اين برج، دوکارپژوهشي و پژوهش باستان شناسي را در دستور کار خود قرار دادم.
اين ايرانشناس ايتاليايي؛ با اشاره به اينکه براساس شواهد موجود در اين برج متأسفانه چند کتيبه سنگي در زمان جنگ توسط قاچاقچيان به سرقت رفته بودند اظهارداشت: به منظور حفاظت نگهداري کتيبه هاي سنگي برجاي مانده دراين برج تعدادي از کتيبههاي نفيس باقي مانده را به يکي از موزههاي کشور عراق انتقال داديم.
برج پايکولي در جنوب سليمانيه عراق و اقع شده است. نرسه يا نرسي شاه ساساني در اين کتيبهها تبار خود را برمىشمارد تا مشخص شود که او پسر شاپور اول و برادر هرمز و بهرام اول و عموى بزرگ بهرام سوم است. بهرام سوم به روايت اين کتيبه مىخواسته است بر تخت نشيند ولى بزرگان و اشراف نرسه را به شاهى فرامىخوانند. در رويارويى با بهرام سوم نرسه پيروز مىشود، شورشيان را کيفر مىدهد و بر تخت مىنشيند./118
انتهای پیام/